Fiktion Syli-Äiti

Fiktion Syli-Äiti - "Sylvi", sh tamma, 01042007 (ikääntyminen), 154cm, ruunikko
kouluratsu, ko: VaA re: 70cm me: 60cm ih: 80cm

i: Fandel e: Lilla Myy
Kasvattaja Fiktio, omistaja Fetch

Kilpailuja yhteensä 7 kpl - 0 voittoa - 1 sijoitusta
-

0 jälkeläistä:

Kuvagalleria

Kuvien © SK

Luonnekuvaus

Sylvi on peruskiltti suomenhevostamma. Se rakastaa olla huomion keskipisteenä, ja ollakseen huomion keskipisteenä se on valmis tekemään melkein mitä vain. Karsinassa ollessaan se saattaa potkia karsinan seiniä tai purra ruokakuppia, jolloin joku rientää sitä komentamaan - ja jolloin se saa huomiota.
Käytävällä kiinni olessaan se kuopii tai seilaa edestakaisin - kyllä, saadakseen huomiota, ollakseen huomion keskipisteenä. Tarhassa tai laitumella ollessaan Sylvi hakeutuu poikkeuksellisesti omiin oloihinsa, se ei ole kovin ystävällinen toisia hevosia kohtaan, vaikkakin varsoja tämä tamma rakastaa.
Sylvi sopii hoidettavaksi niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin, sillä se on hyvin lempeä ihmisiä kohtaan.

Karsinassa Sylvi on kiltisti kun sitä hoitaa, mutta jos menee esim. hakemaan varustehuoneesta sen varusteita, Sylvi aloittaa sen huomionkerjäysohjelman, mutta rauhoittuu taas kiltiksi, herttaiseksi tammaksi kun hoitaja palaa karsinaan. Kaviot Sylvi antaa puhdistaa mainiosti, siitä ei pitäisi koitua minkäänlaista ongelmaa.
Käytävällä hoidettaessa Sylvi käyttäytyy suht. koht. siivosti pieniä puolelta-toiselle-seilailuja lukuunottamatta. Kavioidenkin puhdistus sujuu yhtä hyvin kuin karsinassa.
Ulkona hoidettaessa Sylvi ei oikeastaan välitä hoitajastaan, se keskittyy katselemaan ympärilleen pää ylhäällä ja korvat söpösti hörössä - etuharjan letityksessä saattaakin ilmetä ongelmia koska Sylvi pitää päätään ylhäällä, mutta kun tuolille menee seisomaan, ei sekään ole mikään ongelma.

Vaikka Sylvi ei kavioita puhdistettaessa mitään tee, kengittäjä on eri juttu. Sylvistä on inhottavaa kun joku ottaa pois sen kenkiä - tai laittaa sille kenkiä, ja tämän vuoksi Sylvi suostuu saamaan kohtauksen, ja kohtauksen vuoksi Sylvi pitää rauhoittaa kengityksen ajaksi, niin kengittäjä säästyy mojovilta potkuilta ja Sylvi turhalta energianpurkaukselta.

Eläinlääkärissä Sylvi on tutkivainen ja kiinnostunut. Rokotettaessa Sylvi ei erityisemmin huomaa pistettävää piikkiä, mutta harvoin hevonen sen huomaakaan. Hampaiden raspaus on hankalampi juttu, silloin Sylviä pitää olla pitämässä useampi kuin yksi henkilö.
Kavoioita vuollessa Sylvi täytyy rauhoittaa, sillä se on sille yhtä kamalaa kuin kengittäminenkin.

Traileri on Sylvin mielestä pelottava, mutta kouluratsunuransa takia se on tottunut matkustelemaan ja kisoja kiertämään, joten trailerissa on tultu matkusteltua.

Sylvi on yleisesti melko helppo ratsastaa, mutta kokeneemmat saavat siitä varmasti paljon irti, ja saadakseen siitä paljon irti on ratsastajan tehtävä muutakin kuin istua selässä.
Sylvi on myös mainio kouluratsu. Se tottelee pienimpiäkin apuja, ja keskittyy tekemiseensä. Mutta ilman ratsastajan keskittymistä on Sylvi ihan hukassa, joten koulukentillä ei passaa alkaa miettimään, että milloin viimeksi puhdisti wc-pöntön, mutta kukapa sellaista kisatilanteessa miettisikään. Sylvillä on miellyttävät askeleet, laukka on pehmeä, samoin ravi, joten harjoitusravi ei varmasti tuota kipeää takamusta, ja keventäminenkin on helppoa.
Esteitä ratsastettaessa Sylvi on melko energinen. Se tykkää hypätä, mutta hieman omituisen hyppytyylin takia se ei hyppää niin suuria esteitä, ja muutenkin kouluratsastus on Sylville sopivampi laji. Maastossa Sylvi on melko virkeänä, ja tykkääkin revitellä kunnon laukkapyrähdyksillä ja mahdollisilla maastoesteillä.

Kilpailuissa Sylvi keskittyy suoritukseensa täysin, mutta saattaa hermostua jos sitä ennen on useampia ratsukkoja - Sylvi ei haluaisi koskaan odottaa vuoroaan. Sylvi ei noteeraa toisia hevosia sen enempää kuin missään muuallakaan, mikä tietysti on hyvä juttu sen suorituksen kannalta.

Luonteen kirjoitti Jessi-.

Kilpailukalenteri

Sylvillä kilpaillaan vain kouluratsastuskilpailuissa. Päivitetty viimeksi 27.5.07.

5.5.2007, kutsu, KRJ, VaA, 12/84
5.5.2007, kutsu, KRJ, VaB, 35/100
2.5.2007, kutsu, KRJ, VaA, 40/78
2.5.2007, kutsu, KRJ, VaB, 92/93
27.4.2007, kutsu, KRJ, VaA, 151/173
26.4.2007, kutsu, KRJ, VaA, 45/91
26.4.2007, kutsu, KRJ, VaB, 10/106

00.00.0000, kutsu, KRJ, VaA, 00/00

Muuta

Sylvi on tällä hetkellä vain kilpailukäytössä ja sillä ei teetetä varsoja. Sylvi voidaan astua vain koulupainotteisella orilla, mutta poikkeustapauksissa myös estepainotteiset kelpaavat. Jälkeläisiä yhteensä 0 kpl (0 tammaa, 0 oria). Tulevia astutuksia 0 kpl.